Heroes of Today

Vissa människor har ett smittande engagemang. Jag har haft turen att träffa en sådan idag. Sophy Elevall, 28 år, har vigt sitt liv åt miljön och viljan att förbättra världen vi lever i. Inte genom pekpinnar och domedagsprofetior – utan genom att lyfta fram allt det som är bra.

Tillsammans med sin sambo Magnus Åkerlind har hon gett ut tidningen Heroes of Today, som berättar om miljöhjältar runt omkring oss. Tanken är att inspirera andra att göra goda saker för miljön.

Upprinnelsen till tidningen var egentligen filmen Home som handlar om vår planet och hur den påverkas av miljöförstöringen. Sophy och Magnus kände starkt för filmen och bestämde sig för att de ville hjälpa till att sprida den till så många som möjligt.

Ett hinder fanns dock på vägen, Universal studios ägde fulla rättigheter till filmen, och var inte lika pigga på att göra den tillgänglig för vem som helst att se gratis. Det blev en kamp mellan Universal studios och Sophy och hennes sambo. Vem som vann? Den goda sidan så klart!

Idag finns filmen tillgänglig för alla att se. Sophy och Magnus har satt ihop ett paket med film och tidningen Heroes of today. Tanken är att man efter filmen ska fånga upp tankar och engagemang genom att läsa tidningen och tillsammans diskutera filmen. Det har massor med elever runt om i Sverige fått göra. Filmen har även visats i mängder av andra sammanhang.

Se filmen, läs tidningen och inspireras av Sophy och Magnus. Det ska jag göra.

www.filmenhome.se

www.heroesoftoday.se

http://magnusochsophy.wordpress.com

Kategori: Små funderingar Kommentarer inaktiverade för Heroes of Today

Comments are closed.

Tillbaka till toppen