En helt vanlig tisdag…

 

…är snart slut, utan att så många rader blivit skrivna. Däremot har det blivit desto mer datorteknik i form av hemsida och bildbehandling. Verkligen tidskrävande för en nybörjare som jag. Förmiddagen flög fort iväg, med all säkerhet för att jag hade trevligt sällskap av en annan nybörjade på webbpublicering. Tillsammans gjorde vi några djupdykningar i wordpress begreppsvärld. Widgets, etikettmoln och permalänkar ligger nu naturligt på våra läppar…

I eftermiddag har jag suttit på kontoret och behandlat bilder från ett jobb jag gjorde igår, då jag besökte en högstadieklass i Kristianstad. Jag intervjuade en blind 13-årig kille och hans assistent som berättade om ett nytt hjälpmedel de använder sig av.Ett speciellt ritprogram för blinda. Med hjälp av en penna (se bilden nedan) som ger olika motstånd går det att rita fritt och följa färdigritade linjer och tabeller. Jag länkar till artikeln här när den är publicerad i Allt om hjälpmedel, förhoppningsvis med en bättre förklaring…

ritpennakartaKunde inte låta bli att ta ett foto på den fina blindkartan i 7B:s klassrum. Vad kan passa bättre än bomull till nord- och sydpolen!

Kategori: September Kommentarer inaktiverade för En helt vanlig tisdag…

Comments are closed.

Tillbaka till toppen