Fortbildning!

Varför fångas vi av vissa bilder?

 Jag har alltid tyckt om att fotografera. På diverse sociala tillställningar har jag ofta intagit rollen som amatörfotograf och dessutom fotar jag ju en del enklare uppdrag i jobbet. Jag tycker om att leta efter ögonblick bakom kameralinsen.

Ibland har resultatet blivit hyfsat men ibland inte alls som jag tänkt mig. Kanske har jag lyckats med att hitta det där ögonblicket eller den speciella vinkeln men inte haft rätt inställningar på kameran och vice versa.

Jag har aldrig fördjupat mig i kameratekniken eller grundligare analyserat varför en bild är tilltalande, mest gått på känsla och trial and error. Därför är jag så glad att äntligen ha fått handfast vägledning av duktiga fotografen Lena Petersson.

Under hösten har jag gått kurs hos henne och tillbringat några timmar varje onsdagskväll i studion på Scandiaphoto i Malmö tillsammans med andra kursdeltagaren Linda Norrman. Lena Petersson har lotsat oss igenom grundläggande kamerateknik för att efterhand övergå till mer lustfyllda delar som bildkomposition och ljusförhållanden. Tillsammans har vi diskuterat och fått feedback på bilder samt tränat på fotografering i både studio-, kafé- och utomhusmiljö.

Det känns som jag tagit första klivet mot ett mer medvetet fotograferande och dessutom fått nyckeln för att komma vidare genom tips på bra litteratur, hemsidor och bloggar m.m.

Här kommer ett axplock av bilder jag tagit under kursens gång, toppar som dalar!

Fotograf Lena Petersson


Linda Norrman

Linda Norrman

Linda Norrman

 

Kategori: Bildligt talat Kommentarer inaktiverade för Fortbildning!

Comments are closed.

Tillbaka till toppen