Hur mår du, egentligen?

Landet Lyckopiller hade premiär i förra veckan. Se den! Nour El-Refai lyfter på ett modigt och ärligt sätt både sina egna och andras berättelser om depression.

Var tionde svensk äter antidepressiva i Sverige idag, ungefär en miljon människor. Och ändå pratar vi så lite om vår psykiska hälsa med varandra. Vad beror det på? Rädsla, okunskap, ovana. Ja säkert en massa olika anledningar som alla hakar i varandra.

Jag har precis avslutat en artikel som knyter an till just det här. Det är en forskarintervju för tidningen Arbetsterapeuten om en ny och framgångsrik metod för personer med depression att komma tillbaka till arbetslivet. Forskningen visade också att det finns en kunskapsbrist om psykisk ohälsa även hos professioner som jobbar med arbetsrehabilitering, och hos arbetsgivare.

Länk till artikeln kommer inom kort!

Kategori: Okategoriserad Kommentarer inaktiverade för Hur mår du, egentligen?

Comments are closed.

Tillbaka till toppen