Rivstart på 2020

Smutsiga fönster, en amaryllis som överlevt julhelgerna också äntligen, ÄNTLIGEN decenniets första solljus. Ett decennium som rivstartats jobbmässigt för min del, med två deadlines i förra veckan. Två roliga jobb. Jag har både imponerats och förvånats.

Det senare av vilken ny ledarstil som står för dörren. Glöm chefen som står fast vid sina beslut och pekar ut en tydlig riktning. Istället är det ödmjukhet och förmåga att coacha andra att komma fram till kloka beslut som gäller. Om detta berättar Leif Denti, psykolog vid Göteborgs universitet, mer om i nästa nummer av tidningen Arbetsliv.

Leif Denti Innovationspsykolog

Imponerades gjorde jag av intensivvårdssjuksköterskan Martin Spångfors som infört arbetsmetoden NEWS i svensk sjukvård. En tuff kamp mot en svårarbetad sjukvårdsorganisation skulle det visa sig. Hoppas ni vill läsa mer om detta i nästa nummer av Omvårdnadsmagasinet.

Martin Spångfors, intensivvårdssjuksköterska och forskare vid Lunds universitet.

Nu är det igång på allvar – arbetsåret 2020.

Kategori: Artiklar, Intervju Kommentarer inaktiverade för Rivstart på 2020

Comments are closed.

Tillbaka till toppen