Etiska samtal – vägen framåt?

Sitter och skriver på en artikel om etiska dilemman idag, till tidningen Arbetsliv.

Har ni tänkt på hur mycket kraft och energi som går åt till etiska överväganden varje dag. För oftast handlar det inte om frågor som rör liv och död utan snarare om små vardagliga problem som kan kokas ner till hur vi beter oss mot varandra och varför. Relationsetik.

Varför är den kunden alltid så otrevlig mot mig, varför lyder inte patienten mina rekommendationer och hur tänker egentligen chefen när hon fördelar arbetsuppgifter. Frågor som ligger och puttrar i vårt inre och väcker en massa känslor som stjäl energi.

Forskning visar att vi kan minska den etiska stressen bara genom att formulera etiska problem och sätta ord på det vi upplever. Kanske är etiska samtal en väg framåt för att minska den psykiska ohälsan som är utbredd på många arbetsplatser där man har kontakt med många människor.

Etiska samtal – vägen mot psykisk hälsa?

Kategori: Okategoriserad Kommentarer inaktiverade för Etiska samtal – vägen framåt?

Comments are closed.

Tillbaka till toppen