Arkiv för september 2010


Ny uppdragsgivare!

2010/09/30

Framöver kommer jag sköta uppdateringar av nyheter och ändringar på lantbrukaren Erik Bengtssons hemsida. Han driver Karlsfälts gård utanför Ystad tillsammans med sin far Olof och sex anställda. Förutom växtodling produceras  nöt- lamm- och griskött. Gården är certifierad med Svenskt Sigill.

Se hemsidan: www.karlsfelt.se

erik-bengtssonblogg

Kommentarer inaktiverade för Ny uppdragsgivare! | Okategoriserad

Snabbjobb!

2010/09/16

Gjorde en kortintervju, Hallå där!, häromdagen för Hotellrevyn. Ovanligt när man är frilans, men riktigt kul!
Pratade med Håkan Jönsson, fil dr i Etnologi, som skrivit en studie om hur Sverige utvecklats till gastronomisk frontnation under de senaste 30 åren. Receptet? Det kan ni läsa i Hotellrevyn.
hakan-jonsson-webb

Kommentarer inaktiverade för Snabbjobb! | Intervju

Cirkeln slöts i Afrika

2010/09/11

En av augustis varmaste dagar satt jag och fotograf Kasper Dudzik hemma i Sigbrit Janssons trädgård i Arild och fikade. Från den idylliska villaträdgården flyttades vår sinnevärld till dammiga gator, slitna klassrum och ett samhälle grundat på gemenskap.

Sigbrit berättade för oss om sitt andra hem, staden Moshi i nordöstra Tanzania. I hela sitt liv har hon haft en stark längtan till Afrika, men satte sin fot på kontinenten först som nybliven pensionär, efter ett yrkesliv som lärare och präst. Nu är hon bland annat engagerad i att ge sjuksköterskor undervisning i etik och arbetar för att de ska kunna få en högre utbildning. Hon hjälper också föräldralösa barn med adoptivföräldrar och skolgång.

Det utsatta barnet är något hon själv kan relatera till. Som femåring kom hon till Sverige som finskt krigsbarn. Adoptivfamiljen bröt alla förbindelser med Sigbrits gamla liv.
– I Tanzania har jag fått utlopp för alla delar i mig – mamman, prästen, läraren och det utsatta barnet. Cirkeln känns på något sätt sluten, säger Sibrit.

Artikeln har publicerats i Omvårdnadsmagasinet, läs ett kort sammandrag av artikeln här.

foto: Kasper Dudzik

foto: Kasper Dudzik

Foto: Kasper Dudzik

Foto: Kasper Dudzik

Kommentarer inaktiverade för Cirkeln slöts i Afrika | Intervju

Tillbaka till toppen