Arkiv för april 2011


Kommunal vingård

2011/04/28

Det dröjer minst fyra år innan första skörden vindruvor kan bärgas. Då kan man räkna med att det blir en flaska vin per planta. Kostnaden per flaska blir närmre 300 kr. Kanske låter systembolaget som ett bättre alternativ…

Men då går man ju miste om allt det roliga, det tycker åtminstone de 15 vinfantaster som samlades på Almåsa koloniområde i Malmö i tisdags kväll för att plantera vindruvsplantor. Vingården är den första kommunala vingården i Sverige. Varje medlem betalar 30 kr/kvm/år.

Jag fick en pratstund med en av entusiasterna, Terje Andersson, som gått vindruvsodlingskurs på Katrinetorp i Malmö. Lyssna gärna på ljudklippet nedan. Artikeln kommer publiceras i Koloniträdgården.
ljudklipp_vinodling

webbterje2vywebbwebbterje1

Kommentarer inaktiverade för Kommunal vingård | Intervju

Öl på en måndag…

2011/04/07

webb-paddys

…ja, det låter väl inte så dumt. Det tycker i alla fall inte dessa herrar som jag träffade på en pub i Malmö häromkvällen. De träffas en kväll i veckan för att snacka om det mesta i livet. Kärngänget började träffas redan 1949, som tolvåringar (dock inte på puben!). Sedan dess har det blivit åtskilliga decennier med kortspel, semestrar, golf- och ölrundor. Vad är det egentligen som gör att vänskapen består så länge? Det försökte jag ta reda på.
Artikeln ska publiceras i Land som del i en serie om vänskap.

Kommentarer inaktiverade för Öl på en måndag… | Intervju

Tillbaka till toppen