Arkiv för september 2011


En helt vanlig tisdag…

2011/09/20

 

…är snart slut, utan att så många rader blivit skrivna. Däremot har det blivit desto mer datorteknik i form av hemsida och bildbehandling. Verkligen tidskrävande för en nybörjare som jag. Förmiddagen flög fort iväg, med all säkerhet för att jag hade trevligt sällskap av en annan nybörjade på webbpublicering. Tillsammans gjorde vi några djupdykningar i wordpress begreppsvärld. Widgets, etikettmoln och permalänkar ligger nu naturligt på våra läppar…

I eftermiddag har jag suttit på kontoret och behandlat bilder från ett jobb jag gjorde igår, då jag besökte en högstadieklass i Kristianstad. Jag intervjuade en blind 13-årig kille och hans assistent som berättade om ett nytt hjälpmedel de använder sig av.Ett speciellt ritprogram för blinda. Med hjälp av en penna (se bilden nedan) som ger olika motstånd går det att rita fritt och följa färdigritade linjer och tabeller. Jag länkar till artikeln här när den är publicerad i Allt om hjälpmedel, förhoppningsvis med en bättre förklaring…

ritpennakartaKunde inte låta bli att ta ett foto på den fina blindkartan i 7B:s klassrum. Vad kan passa bättre än bomull till nord- och sydpolen!

Kommentarer inaktiverade för En helt vanlig tisdag… | September

Nystart!

2011/09/02

Hög härlig höstluft. Studentstockning i Lund. Svenska äpplen. Överfulla bokaffärer.
Det är definitivt höst nu och jag älskar det! Bästa tiden på året enligt min mening. Nu kan man äntligen glömma den usla så kallade sommaren som tassade förbi nästan obemärkt.
Känns skönt att sätta igång med allt igen. Återvända till kontoret, detta blir dock först nästa vecka.

Sitter just nu i mitt kök, som förflyttats från Kävlinge till Lund. Tittar ut över ett hav balkonger där någon sitter och solar i t-shirt och en annan sitter insvept i tjock kofta med tekopp i handen. Brytningstid.

josef-webb

Josef Appell på Gårdstånga Nygård.

Idag jobbar jag med ett reportage för Jordbruksaktuellt om ett transportsystem för spannmål. Träffade Josef Appell på Gårdstånga Nygård igår som berättade om systemet. All skörd var bärgad och man står i startgroparna för att starta med höstsådden, sedan är det betorna som väntar på att tas upp. Ytterligare hösttecken.

Kommentarer inaktiverade för Nystart! | Intervju

Tillbaka till toppen