Arkiv för oktober 2011


Artikel!

2011/10/05

Jag har blivit dålig på att uppdatera mina arbetsprover… Passar därför på att flagga lite för ett reportage jag gjorde för Kommunalarbetaren i somras. Roligaste knäcket jag gjort på länge. Strålande fint sommarväder, glada pensionärer, raggare och omvårdnadspersonal. Dessutom fina bilder av fotograf André de Loisted.

Klicka på länken!

http://www.ka.se/index.cfm?c=97963

Kommentarer inaktiverade för Artikel! | Artiklar

Brittsommar vs Indiansommar…

2011/10/03

Brittsommar. Ett fult ord? Ja, det tyckte i alla fall krönikören i dagens Metro, och gav ordet tummen ner. Jag instämmer. Fenomenet är trevligt, men ordet… Då föredrar jag det mer exotiska Indiansommar. Wikipedia ger följande förklaring till begreppet:

”Ordet indiansommar är importerat från engelskans indian summer. Uttrycket kommer av att de nordamerikanska indianerna brukade gå på buffeljakt om det var en varm och solig höst. En annan teori kopplar det till Indien och den stabila varma period som brukar följa sommarmonsunen.”

Kanske på sin plats med ett mer poetiskt inlägg som motvikt till ovanstående. Lånar de två första verserna av Jacques Werups fina dikt ”Indiansommar”:

”Det blev en kort intensiv tid –

en indiansommar. Sedan inte mer;

bara ett hastigt farväl,

som när man om kvällen släckte

lampan över ett barns ansikte.

Som en indiansommar var detta liv,

en kort, uppflammande, påträngande tid –

som gjord för uppbrott, för avsked.”

Såhär skönt kan man ha det på jobbet en indiansommardag…

indiansommar

Kommentarer inaktiverade för Brittsommar vs Indiansommar… | Små funderingar

Tillbaka till toppen