Arkiv för februari 2013


Har du flippat dig?

2013/02/28

Den frågan fick jag idag under ett besök på Minneskliniken i Malmö. I min hand fick jag en slags mojäng jag aldrig sett tidigare. En träbit med små krokar och vred. Efter mycket funderande fick jag helt enkelt erkänna att jag inte hade den blekaste aning om vad detta var och vad det betyder att flippa sig.

Efter några sekunder av förvirring och viss obehagskänsla (har jag blivit helt knäpp?) kändes det skönt att få veta att jag bara utsatts för en slags illustration av hur det kan kännas att vara dement. Tänk dig själv när någon sträcker fram en kam och säger; har du kammat dig? Och det du uppfattar är att någon sträcker fram en helt obegriplig mojäng och frågar om du flippat dig?

Det var i varje fall ett mycket givande möte på Minneskliniken. Jag pratade med sjuksköterskan Eva Granvik och läkaren Lennart Minthon om deras viktiga arbete med att förbättra demensvården. De har på eget initiativ dragit igång en landsomfattande utbildning i det sk BPSD-registret som mycket förenklat hjälper personalen att förbättra demensvården och minska användningen av läkemedel.

Lennart Minthon och Eva Granvik

Mer om detta när artikeln är publicerad i Allers!

Kommentarer inaktiverade för Har du flippat dig? | Intervju, Okategoriserad

Ny artikel!

2013/02/06

Nu finns min artikel om Frisörers arbetsmiljö utlagd på tidningen Arbetslivs hemsida.
Klicka här för att läsa!

Inga kommentarer » | Artiklar

Tillbaka till toppen