Arkiv för juni 2013


Tidningen Förskolan

2013/06/20

Hur skildras barnet i litteraturen?

Här kan du läsa min intervju med litteraturvetare Karin Nykvist. Artikeln är publicerad i lärarförbundets facktidning, Tidningen Förskolan.

Kommentarer inaktiverade för Tidningen Förskolan | Artiklar

Snabbjobb

2013/06/14

För några veckor sedan gjorde jag en kort intervju, Hallå där, med Jeanette Gimmerstam, projektledare för en nyöppnad utställning på Österlens museum. Kanske blir det ett utflyktsmål i sommar!

Här är intervjun som publicerades i tidningen PING, facktidning för kommunikation och kultur.

Kommentarer inaktiverade för Snabbjobb | Artiklar

Syrenernas tid…

2013/06/14

…och gullregnens månad. Snart är den förbi. Jag har bland annat ägnat denna försommartid åt ett besök på Abels Rehab i Malmö där man lär ut hur patienter med artros kan bli av med sin smärta genom träning. Beata är en av patienterna som deltagit i den så kallade artrosskolan under våren. Nu ska hon fortsätta med sina övningar hemma istället.

Jag har också träffat onkolog Anna Sundlöv på sjukhuset i Lund. Hon berättade om en relativt ny typ av cancerbehandling som på olika sätt ”letar upp” cancerceller i kroppen och tar död på dem.  Igår träffade jag nationalekonom Ulf Gerdtham som berättade om sin forskning kring hur olika typer av socioekonomiska faktorer påverkar ojämlikheten i hälsa.

Och gåtan är långt ifrån löst. Varför är det så att de med hög inkomst och utbildning har bäst hälsa?

Nu återstår bara att knyta ihop lite trådar, samla in ytterligare information, skriva, slutredigera och sen…väntar semestern. Men då är både syrener och midsommarblomster förbi.

 

Kommentarer inaktiverade för Syrenernas tid… | Intervju, Okategoriserad

Tillbaka till toppen