Arkiv för juni 2014


Semester och lite jobb…

2014/06/24

…kan faktiskt vara en riktigt bra kombination. I maj spenderade jag två veckor i Ligurien på den italienska rivieran. Området är känt för sina odlingar av oliver och sittblommor, förr odlades även citrusfrukter.

Förutom bad, sol och utflykter till medeltida bergsbyar…



…gjorde jag två roliga jobb. Jag träffade Anki Nordén som flyttade från Stockholm till staden Bordighera i Italien för tio år sedan och öppnade ett Bed & breakfast som hon driver tillsammans med sin man.

Också åt jag lunch tillsammans med Elvy Larsson och hennes hund Trixi som lever pensionärsliv i den lilla orten Arma Di Taggia på rivieran.

Kommentarer inaktiverade för Semester och lite jobb… | Artiklar, Bildligt talat, På resande fot

Skogssnår och insjöspeglar

2014/06/18

Ibland besöker jag ett litet torp som ligger mitt i den mörka skogen. En tjej från slätten som ska tampas med mygg, granbarr och inte minst – tystnaden. Inte per automatik en strålande kombination, och definitivt inte ett ställe jag själv hade valt att tillbringa lediga dagar på. Men nu har det ändå, som tur är, blivit så.

Jag märker nämligen att det händer någon med mig därute bland granar och insjöspeglar. Käkarna slappnar av, axlarna faller mot marken och hjärnvindlingarna städas ut rejält. Plötsligt finns det utrymme för lustfyllda och kreativa tankar igen.

Kanske är det något liknande som händer med deltagarna i Region Skånes nya satsning – Rehabilitering på landet. Personer med lättare psykisk ohälsa har nu möjlighet att tillbringa några veckor på ett lantbruksföretag. Jag och fotograf David Bergström besökte Kvidinge Park & Rehabträdgård häromdagen. Här har bland annat Johanna Nordén fått hjälp att tillfriskna från sin utmattningsdepression. Bäst trivdes hon på stenröset i fårhagen. Artikeln kommer publiceras i Allers.

Kommentarer inaktiverade för Skogssnår och insjöspeglar | Allers, Intervju, Små funderingar

Tillbaka till toppen