Arkiv för augusti 2015


Vinodling, skiftarbete och virtuella patienter

2015/08/31

För ganska exakt ett år sedan befann jag mig här

kerstinwebbpernillawebb

På Almåsa vingård i Malmö – Sveriges första koloni för vinodling. Just denna dag var det dags för första skörden efter tre år av ogräsrensning, beskärning, gödsling och vattning. En högtidsdag! Jag jobbade tillsammans med fotograf Pernilla Bergdahl.

Läs gärna reportaget i veckans nummer av Allt om Trädgård FIXA, eller här på min hemsida!

Följeslagaren i vagnen heter Hilda, min dotter, som då var två veckor gammal. Nu har ett år passerat och det har blivit dags att korka upp de första flaskorna för kolonisterna, vinet har fått mogna under året som gått. Även Hilda har mognat något och det har blivit dags för mig att börja jobba. Jag mjukstartar nu i september/oktober och kör igång på allvar i november.

Ibland är det svårt att planera sin tid som egenföretagare, just tiden före och kring Hildas ankomst blev ganska arbetsintensiv. Passar på att flagga för några andra roliga jobb jag gjorde då som aldrig hann komma upp på hemsidan.

Reportage om hur skiftarbete påverkar hälsan för tidningen Arbetsliv.

Forskarintervju med sjuksköterskan Elenita Forsberg om hur Virtuella patienter kan användas i sjuksköterskeutbildningen. Publicerad i Omvårdnadsmagasinet.

Forskarintervju med Gitte Bunkenborg om MEWS-skalan, ett verktyg för sjukvårdspersonal för att tidigt upptäcka när en patient försämras. Publicerad i Omvårdnadsmagasinet.

 

Inga kommentarer » | Artiklar, augusti

Tillbaka till toppen