Arkiv för maj 2016


En plats på jorden

2016/05/19

För ganska exakt ett år sedan flyttade jag till ett hus. Och med hus kommer trädgård. Trädgården är högst ordinär, anlagd i början av 80-talet på traditionellt vis. Ni vet, rektangulär gräsmatta kantad av en rabattremsa, liten köksträdgård och uteplats. Allt inramat av spireahäck. Som sagt, högst ordinär.

Jag kunde inte ana hur dessa kvadratmetrar skulle förändra mitt liv. För det är ju något alldeles alldeles speciellt att få ha sin egen lilla plätt på jorden.

Nu har jag svårt att föreställa mig ett liv utan tidig morgonpromenad runt huset, jordfläckar på knäna, testund på terrassen, fröpåsar över köksbordet och vattningsrunda på kvällen.

Kanske är det bara nyhetens behag, det får väl framtiden utvisa. Men just nu kan jag inte tänka mig något bättre ställe att koppla av på och inspireras av än just trädgården. Min alldeles egen.

Kanske är det ingen slump att jag i veckan gjorde mitt livs första renodlade trädgårdsreportage tillsammans med fotograf Pernilla Bergdahl. Här kommer lite foto från det, tagna i all hast. En trolsk och hemlighetsfull plats skapad av en visionär. Mer om reportaget framöver!

bild1 bild2 bild3 bild4

Inga kommentarer » | Artiklar, Små funderingar

Tillbaka till toppen